show menu

Bath Rugby Training Pavilion

This new pavilion was designed to provide coaching, changing, catering and administrative facilities at a new training ground for Bath Rugby Club to be located at Bathampton, on the outskirts of Bath. It was to replace their existing training ground at Lambridge which the local authority B&NES planned to develop as a park and ride car park for the eastern approach into the city. The building was to sit in the corner of the proposed training ground on an elevated part of the site, visible in wide views from the village of Batheaston to the north, so was designed to have a low profile and in a courtyard configuration to reflect agricultural building forms. It was to be clad in Bath stone with a slate roof and partly sunk into the ground, with earth beams further reducing the visual impact of the building as well as providing thermal insulation.

Delays to the development of the park and ride site, and changes to the ownership of Bath Rugby Club meant that the project did not proceed.