show menu

Faculty of Engineering, Queen’s Building

DKA worked with John Perkins Construction (JPC) to design and deliver phased refurbishment and interior design improvements within the Faculty of Engineering at the University of Bristol. The project scope includes the main reception, a new café, student study rooms, open plan faculty offices, student support functions, general laboratories, break-out spaces and improved welfare facilities. The scheme adds greater flexibility and improved toilet facilities to be more inclusive to all genders.

The revitalised main entrance is a particular gem; original timber panelling and stone-faced walls are retained alongside a welcoming new reception area, including a showcase feature wall displaying typical engineering materials. The café and Student Study Rooms (SSRs) enjoy 24-hour access by students, with very large existing windows on the North wall providing excellent light to the space for meeting and eating. Similarly, the office spaces utilise the building’s high ceilings and large windows to maximum effect. Glazed partitions in strategic locations increase surveillance and allow additional light to the rooms.