show menu

Parson Street Primary School

The proposal to extend the existing school, located on a tight urban site in Bristol, was developed to replace existing expired facilities. This was achieved by means of a single storey building which accommodated the school’s early years classrooms with indoor / outdoor play spaces. A multi-use hall serviced by a new kitchen was also a key element of the requirements, suitably positioned for community access.

The ‘L’ shaped building was designed to form two distinct volumes that buffered the main playground area away from the noise and pollution of the adjacent busy roads. The pitched roofs, formed to echo the existing Victorian school, were extended to the south to provide a protected, shaded external play area.

Timber was used for elements such as louvres and soffits to help soften the form of the building. Generally the overall impression sought was for bright cheerful spaces appropriate to a primary school environment.

www.parsonstreet.com