show menu

Somerset Coal Canal Visitor Centre

The new Visitor Centre for the Somerset Coal Canal houses a café ‘The Angel Fish’, exhibition space, workshop and retail units, public toilets, administration office and manager’s flat. It is located beside the Somerset Coal Canal, the first part of which was restored in 1988, approximately 500m from its junction with the Kennet and Avon Canal at Dundas Aqueduct, 5 miles outside Bath.

The design reflects the idea of a working canal wharf. The curve of the building, as well as following the shape of the adjacent canal ‘winding hole’, encloses the wharf area in much the same way as many traditional warehouses and canal side cottages have done throughout the waterway system. The roof overhangs on the canal side to create a covered colonnade. The building is of steel frame construction, with timber cladding and slate roof. It was self-built by the client.