show menu

South Petherton Hospital

The new community hospital for South Petherton was designed to take full advantage of the marvellous views from its hilltop site.  These provide an excellent patient environment for the regional centre of excellence for stroke rehabilitation.  The 24 inpatients bedrooms all have large windows to maximise natural light and views, and many have access to external balconies.

Elsewhere, the building includes a health and wellbeing centre providing outpatients services, a therapies department and X-ray facilities.  A wheelchair assessment unit provides customised mobility solutions for patients.

The hospital was designed to reflect its rural setting with pitched roofs and extensive use of timber cladding.  The double height main entrance includes a rooflight with a coloured glass art installation that projects constantly changing patterns on the walls and floor.  The landscaped external areas also include artwork which enlivens the patient areas and is integrated with seating that takes further advantage of the views.